Barcelona inaugura un centre pioner de recursos LGTBI

Els espais i el model de gestió del centre s'han treballat de manera participativa amb les entitats LGTBI de Barcelona

centrolgtbi

El primer centre municipal de recursos LGTBI de l'Estat espanyol estarà situat al carrer del Comte Borrell, al districte de l’Eixample, amb més de 1.200 metres quadrats destinats a oferir serveis especialitzats d'atenció directa. Les obres de l'edifici començaran al mes d'octubre i es preveu que s'acabin l'octubre del 2018.

L'equipament municipal centralitzarà tasques d'informació i assessorament. El col·lectiu LGTBI de la ciutat ha definit de manera participativa la disposició i les funcions de l'espai. La regidora de Feminisme i LGTBILaura Pérez, ha recordat que “aquesta ha sigut una demanda històrica del moviment LGTBI. Són moltes les ciutats emblemàtiques del moviment que tenen centres de referència i aviat podrem veure com Barcelona també tindrà el seu propi espai”. Ho ha afirmat la setmana en què s'ha commemorat la primera manifestació reivindicativa a l'Estat pels drets del col·lectiu LGTBI, que va tenir lloc a Barcelona fa 40 anys.

ESPAI POLIVALENT

Les obres del nou local es licitaran aquesta setmana. L'edifici tindrà un model de gestió cívica i s'estructurarà en tres nivells i zones, que el faran funcional i polivalent: un espai d'entrada i acollida a la planta baixa, una zona central per fer activitats participatives al primer nivell i una part destinada als serveis d'assessorament i a l'ús d'entitats a la planta superior. També hi haurà una sala privada per fer proves de VIH/SIDA, un espai per al personal de l'entitat gestora, una sala polivalent per a tallers o conferències, una sala d'actes, tres sales de reunions, un centre de documentació amb taules de consulta, un despatx per al Consell LGTBI, un espai relacional i un magatzem.

La inversió estimada per al centre de recursos és d'1.428.348, 57 euros (IVA inclòs).

Temes:

+Barcelona LGTBI