L'Ajuntament de Barcelona ha declarat serveis públics essencials els punts d'informació i atenció a les dones (PIAD) i el Servei de Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), i ha posat en marxa el mecanisme per convertir-los en serveis gestionats directament pel consistori.
La declaració de serveis essencials era el pas previ per convertir els PIAD i el SARA en serveis de gestió municipal directa, fins ara externalitzats.
A l'octubre haurà acabat aquest procés, que inclou internalitzar les 55 persones que treballen en tots dos serveis; concretament, se subrogarà les 21 persones que treballen amb contractes indefinits en els 11 PIAD de la ciutat, i les 34 persones del SARA.
La regidora de Feminismes i LGTBIFeminismes i LGTB, Laura Pérez, ha explicat que la municipalització d'aquests serveis és una notícia molt bona, perquè “són la porta d'entrada de les dones de la ciutat, ja que garanteixen els drets a una vida lliure de violència”.
PIAD I SARA, AL SERVEI DE LES DONES
Els dos serveis depenen de la Regidoria de Feminismos i LGTBI i estan dedicats a l'atenció a les dones.
Els onze punts d'informació i atenció a les dones (PIAD) atenen les diferents demandes d'informació sobre recursos, espais de participació o associacionisme que són d'interès per a les dones, així com les consultes sobre discriminació o violència masclista.
El Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) és un servei ambulatori que, de manera especialitzada, atén persones que han patit violència contra les dones i proporciona assessorament a professionals i persones de l'entorn de les víctimes.