Diagnòstic de l’IPCC

La gran promesa contra la crisi climàtica s’enfonsa

  • El món ha reduït les seves emissions en l’última dècada, però no prou per evitar un escalfament global extrem

  • En l’última dècada, sota l’Acord de París, els nivells de gasos amb efecte d’hivernacle han seguit augmentat fins a un 1,3%

Smoke belches from an oil refinery, on November 25, 2015 at Feyzin, some 10 kilometers south of Lyon. France will be hosting the COP21, also known as Paris 2015 UN climate summit, from November 30 to December 11, 2015. AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK (AFP)

El més gran acord de la història de la humanitat per fer front a la crisi climàtica està a punt d’incomplir-se. Cinc anys després de la firma de l’Acord de París, el gran pacte internacional per evitar que el planeta pateixi un escalfament extrem per sobre de dos graus avança massa lent per a una crisi que s’accelera a ritmes vertiginosos. «L’actual tendència d’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle és incompatible amb els objectius de l’Acord de París,i per això es necessita aplicar urgentment mesures de mitigació a totes les escales», constata el tercer informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), segons una filtració a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.