Descobriment animal

Trobada una nova espècie de grill endèmic de Catalunya

  • La ‘Somereta Davier’ o ‘Pycnogaster ribesiglesiasii’ ha sigut batejat així en homenatge als agents rurals assassinats a Lleida el 2017

Un tècnic del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, Josep Maria Olmo, juntament amb alguns agents rurals, ha descobert una nova espècie d’ortòpter, un tipus de grill o llagosta. Aquests animals van ser trobats el 2016 a la plana d’Ancosa, a Barcelona, i han sigut catalogats com una espècie endèmica de Catalunya.

En un comunicat emès pel departament aquest divendres, s’ha explicat que aquest nou insecte ha sigut denominat com ’Pycnogaster ribesiglesiasii’, o ‘Somereta Davier’, en el seu nom més comú. Així, a tall d’homenatge, Olmo ha batejat a aquesta nova espècie amb la barreja dels nom de Xavier Ribas i David Iglesias, dos agents rurals que van ser assassinats per un caçador durant el seu servei a Aspa (Segrià) el 2017.

Tot i que la troballa de l’invertebrat es va produir fa gairebé cinc anys, el seu descobriment ha sigut publicat ara a la revista ’Zootaxa’ després de diversos tràmits i verificacions científiques internacionals.

Temes:

Lleida