Oberta una investigació

Un vessament de 40.000 litres de combustible contamina la Patagònia xilena

L'abocament va tenir lloc dissabte i ja s'ha contingut

zentauroepp49257706 vertido patagonia190729084237 / Chilean Navy

El vessament accidental de 40.000 litres de combustible al mar de la Patagònia ha sigut "contingut", segons ha informat aquest diumenge l’empresa minera i siderúrgica CAP, que ha activat un protocol de control i mitigació de danys.

L’abocament del combustible va tenir lloc dissabte a prop de l’illa Guarello, a uns 800 quilòmetres de la ciutat de Punta Arenas i a 250 quilòmetres en línia recta nord-oest de Puerto Natales, a l’extrem sud de Xile, segons van confirmar les autoritats marítimes.

"Es van activar tots els protocols establerts per a aquest tipus d’incidents operacionals, incloent les mesures de control i mitigació, i es va informar del fet a l’autoritat marítima", ha indicat en un comunicat la Companyia Siderúrgica Huachipato.

"Durant la jornada s’ha instal·lat una mànega contenedora a la delimitada àrea impactada i s’han iniciat immediatament les feines d’extracció de l’hidrocarbur del medi marí", va afegir la filial de CAP.

L’empresa ha explicat, a més, que està monitorant la zona amb ajuda d’una fundació especialitzada. Per la seva banda, l’autoritat marítima ha indicat que investigarà les causes del vessament, segons ha assenyalat un portaveu de l’ens a l’agència de notícies Reuters.

Temes:

Contaminació