Aquest dimarts

Neix una cria de ximpanzé a la vista del públic al Bioparc de València

Els visitants van poder veure la mare amb el seu fill en braços encara amb el cordó umbilical i protegits per les altres femelles

bioparc

Una cria de ximpanzé va néixer aquest dimarts a la tarda al Bioparc de València Bioparca la vista del públic, que va poder veure el moment del part i, posteriorment, la mare amb el seu fill als braços encara amb el cordó umbilical penjant i protegits per les altres femelles, segons ha informat en un comunicat el parc valencià.

Tot va passar de manera natural i imprevista i, al cap de pocs minuts, la mare es va estirar a l'herba per prendre el sol amb el seu nadó i aprofitar les agradables temperatures de la tarda.

El ximpanzé pertany al grup reproductor de la subespèciePan troglodytes verusque habita a les zones que recreen les selves africanes del Bioparc València. Els progenitors van arribar el 2015. Moreno, el mascle reproductor, procedent del Parc Natura Viva de Bussolengo (Itàlia), i Natalia, del Bioparque Fuengirola.

Per a tots dos és la seva primera cria, però "el bon caràcter" del pare, "l'òptim" aprenentatge reproductiu de la mare, que va viure la criança de la seva germana, i la companyia de les altres femelles "presagien que tot transcorrerà amb total normalitat", segons les mateixes fonts.

Temes:

Animals