Treva després de la sequera

Els embassaments que proveeixen Barcelona ja superen el 50% de la seva capacitat amb les últimes pluges

Les reserves a les Conques Internes de Catalunya seguiran creixent en els pròxims dies perquè els cabals dels rius són abundants

fcasals37926871 sau170714170902

Les reserves d’aigua als embassaments del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen Barcelona i el seu entorn metropolità, han ascendit fins al 51,2% gràcies a les últimes pluges i el sobtat desglaç motivat per les temperatures més benignes, segons informacions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Concretament, ahir al matí emmagatzemaven un total de 313,6 hectòmetres cúbics, el millor nivell des del mes de desembre passat.

Pel que fa al total de les conques internes de Catalunya, incloent-hi els embassaments de Siurana, Foix, Riudecanyes i Darnius-Boadella, el nivell es troba al 50%, segons l’ACA. Les reserves van tocar fons a principis de febrer amb un mínim del 43%.

La previsió és que les reserves segueixin creixent a bon ritme en els pròxims dies perquè els cabals dels rius són abundants després de les pluges i la neu que ha caigut a les capçaleres. A més a més, les prediccions meteorològiques indiquen que la inestabilitat es mantindrà de forma intermitent durant almenys una setmana més.

Malgrat l’increment de les reserves i la previsió que segueixin creixent, les dessalinitzadores del Prat i el Tordera no han reduït la producció d’aigua en nivells elevats que es van posar en marxa davant la presequera.