EL 17 D'OCTUBRE

El Zoo de Barcelona alliberarà 26 tortugues al delta del Llobregat

Les tortugues seran marcades amb un codi específic per poder identificar-les i observar-ne el creixement

2 mediterranean pond turtles mauremys leprosa and european pond turtle emys orbicularisright 26060818166

El Zoo de Barcelona té previst alliberar el dia 17 d'aquest mes un total de 26 tortugues als aiguamolls de cal Tet i ca l'Arana, del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

El zoo ha explicat aquest dijous en una nota de premsa que nou d'aquests rèptils han nascut al parc i els altres 17 procedeixen del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC)Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya.

Les tortugues de rierol ('Mauremys leprosa') estan classificades com a espècie vulnerable a la llista vermella d'animals en perill d'extinció de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

El zoo ha explicat que l'alliberament d'aquest rèptil d'aigua dolça es fa en aquestes dates per donar-li temps a aclimatar-se al nou hàbitat, abans del període d'hibernació.

Les tortugues seran marcades amb un codi específic per poder identificar-les i observar-ne el creixement i l'adaptació al medi si són capturades en el programa de seguiment posterior que preveu el conveni per a la conservació de la 'Mauremys leprosa' entre el Consorci del Delta del Llobregat i el Zoo de Barcelona.