Port de Mataró

Mataró estrena un nou mirador a la bocana del port

  • A més del mirador, les obres han unit amb una rampa el passeig superior i el nivell inferior de les instal·lacions portuàries.

  • L’acte ha coincidit amb l’arribada a la ciutat, per mar, de la torxa dels Jocs Specials Olympics.

AJUNTAMENT DE MATARÓ

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, junt amb l’alcalde, David Bote, van inaugurar aquest dissabte el nou mirador de ponent del port de Mataró. S’ubica al passeig superior i millora la vista directa sobre el mar gràcies al disseny de la seva grada concèntrica a la part central, que permet elevar-se i serveix de fita, i a la barana, que és permeable i no destorba la visió. Fins ara, el passeig superior acabava de manera abrupta.

El consistori afirma que amb el nou mirador «es posa a disposició de la ciutadania un nou atractiu per visitar les instal·lacions». Segons les dades que maneja el govern municipal, aquesta zona, la del braç del port, rep anualment 387.000 visites.

Les obres del mirador han anat a càrrec del Consorci del Port, ens públic integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. Els treballs, adjudicats a l’empresa Etyser per un import de 435.679,79 euros, van començar el novembre passat. El conseller Fernàndez va assegurar a l’Agència Catalana de Notícies que allargar el passeig i construir la nova rampa permetrà que el port s’integri més a la ciutat i que millori «la vida de la gent».

Les obres han permès connectar el passeig superior i l’inferior, i aprofitar el nou martell que es va fer l’any passat. Aquesta connexió està habilitada per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant una rampa suau pel costat interior, i pel costat exterior s’han construït dos trams connectats amb escales. A més, a la zona comercial s’ha reforçat la barana, amb un passamà, i s’ha millorat la recollida d’aigües de pluja.

L’acte d’inauguració va coincidir amb l’arribada per mar, acompanyats pel Club de Vela Mataró, dels primers atletes i la torxa dels Jocs Specials Olympics, que van iniciar els relleus que més tard van portar la flama pels carrers del centre fins a la plaça de l’Ajuntament. Per completar la jornada de festa, el port també va acollir l’actuació de l’escola de ball La Clave, una exhibició a l’aigua de flyboard i una mostra de fotografies de dofins fetes al litoral de Mataró, per l’associació Posidonia 2021.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró Ports