Psicoeducació

L’Hospital de Mataró organitza reunions de suport a famílies que reben un diagnòstic d’autisme

  • Així, els pares i mares que han sigut notificats d’un diagnòstic d’aquest trastorn en algun dels seus fills reben diverses pautes d’actuació

Ayuntamiento de Mataró

L’equip de salut mental del Consorci Sanitari del Maresme (CSDM) ha posat en marxa reunions psicoeducatives a l’Hospital de Mataró on s’acompanyen famílies que han rebut un diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Els pares i mares que han sigut notificats d’un diagnòstic per TEA a algun dels seus fills reben en aquestes jornades –la primera sessió d’aquesta nova edició es va celebrar la setmana passada– informació sobre el trastorn i se’ls ofereixen diverses pautes d’actuació.

El TEA és un grup de trastorns del desenvolupament que afecten el comportament i la comunicació patit per 1 de cada 100 nens, i el diagnòstic del qual es produeix entre els 18 mesos i els tres anys d’edat, sent més comú entre homes que entre dones.

Des del Consorci Sanitari remarquen que, tot i que el diagnòstic no és fàcil i moltes vegades triga anys, «és important que els pares sàpiguen reconèixer els primers signes d’alarma d’un possible trastorn autista del seu fill o filla». Entre aquests primers símptomes hi ha: evita el contacte visual amb altres persones, no parla ni assenyala objectes, prefereix jugar sempre sol, el molesten excessivament els sorolls o no respon quan el criden pel seu nom, entre d’altres.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO