Tancades des de l’inici de la pandèmia

Les fires d’atraccions reprenen l’activitat a Mataró després de catorze mesos d’aturada

Es faran en un recinte perimetrat, es limitarà l’aforament al 30% i es prohibirà fumar i menjar als espais comuns

Ayuntamiento de Mataró

Les fires d’atraccions tornaran l’11 de juny a Mataró (Maresme). Serà la primera gran fira des de l’inici de la pandèmia, fa catorze mesos, i el sector ho viu amb esperança. «Ens van tancar sense demostrar que no ho fèiem bé», es lamenta el president del Gremi de Firaires, Marcos Orús. Ara, esperen que l’oportunitat de Mataró sigui «la clau» que pugui obrir el camí de noves fires i que «a poc a poc torni la normalitat», tant per al sector com per als nens i joves.

En aquesta primera experiència, la fira serà en format parc d’atraccions, amb el recinte perimetrat i un límit de l’aforament del 30%. No es permetrà fumar ni menjar als espais comuns i les parades de menjar hauran de tenir un espai habilitat perquè els clients puguin consumir.

La fira podrà obrir a Mataró després que aquest maig la Generalitat hagi autoritzat la represa d’un sector que ha estat totalment inactiu des del començament de la pandèmia de Covid-19. El sector treballa ara perquè se l’equipari amb altres sectors i les atraccions puguin estar obertes fins a la mitjanit i s’augmenti l’aforament permès.

A l’espera que prosperin les peticions, de moment la fira obrirà de cinc de la tarda a les deu de la nit. Els caps de setmana l’obertura s’avança a dos quarts de cinc de la tarda i obrirà també unes hores al matí, entre dos quarts de dotze i dos quarts de tres. L’aforament, si no hi ha canvis abans del dia 11, serà del 30%.

Reinventar-se

Quant a les atraccions, s’espera que estiguin pràcticament totes. El gremi calcula que hi haurà prop del 85% de les habituals. El president dels firaires, Marcos Orús, explica que moltes famílies s’han hagut de reinventar i d’altres han vist precipitat reprendre l’activitat amb tan poc marge de temps.

«Podrem fer la primera fira en condicions després de molts mesos. Volem demostrar que una fira també és segura i que, com els altres sectors, és el moment que nosaltres també puguem tirar endavant», celebra Orús. En aquest sentit, els firaires expliquen que s’han pres totes les mesures de seguretat necessàries perquè tot surti bé.

Els organitzadors han previst cinc punts d’accés per evitar aglomeracions, s’ha reforçat la seguretat i hi haurà fins a 22 vigilants a l’interior de l’espai. Les atraccions es desinfectaran totes després de cada viatge i el consum de menjar i beguda es limita als espais que cada estand haurà d’habilitar per als clients.

La fira d’artesans i restauració, també

A més de les atraccions, entre l’11 i el 20 de juny s’instal·laran també al parc Central de Mataró la fira d’artesans de primavera, que modificarà lleugerament la seva ubicació per garantir el flux d’entrada i sortida, i les parades de restauració, que s’ubicaran al parc Vell, com és habitual.

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, explica que la ciutat està buscant retrobar una «certa normalitat» i assegura que la fira és important que es faci perquè socialment és un esdeveniment «molt apreciat per la ciutadania». Si la prova de Mataró té èxit, el gremi ja té emparaulades fires a Premià de Mar i Blanes.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO