COVID-19

Salut realitza cribratges massius a dues escoles de Mataró

Es realitzen proves tant a l'alumnat i professionals dels centres, com als familiars convivents dels alumnes

La recollida de PCR que té lloc al llarg d'avui dona continuïtat a la que ja es va fer dimarts 6 d'octubre

cribados

Aquest dijous 8 d’octubre s’està portant a terme una acció de cribratges massius en dos centres educatius de Mataró (l’Escola Angeleta Ferrer i l’Institut Damià Campeny). Així ho ha comunicat el Departament de Salut, des d’on expliquen que en aquests cribratges es realitzen proves tant a l’alumnat i els professionals dels centres, com als familiars convivents dels alumnes.

La recollida de PCR que té lloc al llarg d’avui dona continuïtat a la que ja es va fer dimarts 6 d’octubre. Concretament, dimarts es van fer les proves PCR als alumnes i professionals de l’Escola Angeleta Ferrer, i avui es fan als familiars convivents d’aquest primer centre. Avui també es fan als alumnes i professionals del Damià Campeny, així com als seus familiars.

L’acció es porta a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Ajuntament de Mataró i les direccions dels centres educatius.

Així mateix, es compta amb la participació del Banc de Sang i Teixits, que ha cedit dos autobusos per poder portar a terme la recollida de mostres i que n’assumeix també l’anàlisi.

Resultats en 48 hores

Els resultats de la PCR, tant dels alumnes com dels familiars que hi conviuen, estaran disponibles en unes 48hLa Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS en els casos negatius que tinguin firmat l’e-consentiment.

Més notícies de Mataró