CRISI SOCIAL I SANITÀRIA

Mataró modifica el pressupost per afrontar la crisi sanitària i social de la Covid

La modificació, que mobilitza 9,4 milions d'euros, permetrà cobrir les despeses extraordinàries derivades de la pandèmia

ajuntament-mataro

El Ple de l’Ajuntament de Mataró, reunit en sessió extraordinària aquest dijous, 16 de juliol, va aprovar una modificació pressupostària que mobilitza 9,4 milions d’euros per poder donar resposta a l’escenari generat arran de la crisi sanitària de la Covid-19. L’expedient modificatiu s’ha aprovat amb els vots favorables del govern municipal (PSC i ECPM) i de Ciutadans, i les abstencions d’ERC-MES i Junts per Mataró.

Des que va començar la pandèmia, el consistori ha pres diferents mesures per «minimitzar el cop social i econòmic». Aquestes mesures han tingut un impacte econòmic en les finances municipals que avui s’estima en 9,44 milions d’euros, provocat principalment per «la pèrdua d’ingressos i l’increment de la despesa extraordinària».

Segons assenyalen des del govern municipal, en línies generals, aquesta revisió del pressupost 2020 permetrà: destinar els recursos que no s’han gastat o que ja es preveu que no es gastaran a cobrir la despesa extraordinària generada per la Covid-19; mobilitzar recursos per finançar accions previstes en el pla de reconstrucció social i econòmica; cobrir el dèficit generat per la Covid-19.

«No serà suficient»

Aquesta revisió, no obstant, des de l’ajuntament indiquen que «no serà suficient per abordar la situació de dèficit derivada de la crisi sanitària», i per això ja s’està treballant en un segon expedient modificatiu del pressupost 2.020. A més, el consistori preveu cobrir el dèficit i les noves necessitats socials i econòmiques amb l’ajustament de la despesa i subvencions i ajuts procedents d’altres administracions.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA