COMENÇA UN NOU MANDAT

El socialista David Bote, reelegit alcalde de Mataró amb el recolzament d'En Comú Podem

El pacte permetrà al nou equip de govern exercir les seves potestats amb majoria absoluta, fet inèdit des del 2011

bote reescollit alcalde

El socialista David Bote va causar sensació la nit del 26 de maig, a l’obtenir 13 regidors i doblar la seva representació al ple de Mataró, i malgrat poder disfrutar d’un mandat relativament tranquil pel que fa a la geometria del ple ha preferit consolidar la majoria absoluta sumant els dos regidors d’En Comú Podem  al seu govern.

Aquesta és una situació que no es vivia a la capital del Maresme des del 2011, quan les eleccions van donar un empat a 8 entre CiU i el PSC, tot i que els primers havien obtingut més vots i van governar quatre anys en solitari. El 2015 el propi Bote va començar el mandat pactant amb CiU, però dos anys després els postconvergents van trencar l’acord arran de l’1-O.

Bote ha defensat l’acord amb els comuns, representats al govern per Sergi Morales i Saray Martínez: “Aquest és un pacte d’esquerres que beneficiarà la ciutat, tot i que no ens tanquem a pactar amb la resta de grups”, seguint la filosofia de l’anterior mandat, en què tant mentre va governar amb CiU com després, en minoria, Bote va aconseguir per exemple aprovar tots els pressupostos municipals –fins i tot els del 2019– gràcies a recolzaments variats.

L’acord s’havia firmat al matí, una hora i mitja abans del ple d’investidura, a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament, atapeïda de periodistes i dels 15 regidors que –a l’espera de donar-se a conèixer el cartipàs– figurarien al nou govern municipal.

"Capital del Maresme, mediterrània i metropolitana"

En el seu discurs d’investidura, Bote ha viatjat dels grans objectius de ciutat a la micropolítica. “Mataró ha d’exercir alhora com a capital del Maresme, ha de posicionar-se com a ciutat mediterrània i també com a ciutat metropolitana, millorant la seva connexió amb Barcelona i amb el món”, ha assegurat, en una al·locució que havia començat recordant la figura del desaparegut regidor socialista Joan Vinzo.

Més notícies de Mataró