Contra l'actor

L'Ajuntament de Mataró aprova una declaració institucional de rebuig contra l'humorista Toni Albà

CiU acusa els socialistes de "fer pinya amb el bloc del 155" votant a favor de la moció

alba

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat  una declaració institucional de condemna a les afirmacions de l’humorista Toni Albà en contra de representants polítics com ara la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

 La moció, presentada pel grup municipal del PP, ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, Ciutadans, el PP i PxC, mentre que CiU, ERC-MES i la CUP hi han votat en contra Volem Mataró i ICV s’hi han abstingut. El text qualifica les declaracions d’Albà de "greu atemptat contra la convivència i una crida a la violència" i insta la Fiscalia a actuar d’ofici contra totes les expressions que constitueixen, segons afirmen, "un delicte d’odi i d’enaltiment de la violència". Després de fer-se públic el resultat, CiU ha acusat els socialistes de "fer pinya amb el bloc del 155" posicionant-se a favor de la moció.

La declaració reprova l’ús de les expressions “mala puta”, que fa referència a Arrimadas; "excel·lent fill de puta", parlant de Lluís Rabell, exdiputat per Catalunya en Comú-Podem, i un tuit en què Albà escrivia: “I després hi ha la bombolleta ballarina: és com aquella llufa a la banyera que balla a l’aigua escampant tuf putrefacte després d’una mala digestió pseudosocialista”, referint-se, segons afirma el PP, a Iceta. La moció no detalla en quin context s’han fet aquestes afirmacions.

La reacció de CiU

En aquest sentit, CiU ha recordat que la professió d’actor "comporta unes dosis de provocació inherents a la creació" i han considerat que està "fora de lloc" demanar l’actuació de la fiscalia en el cas de Toni Albà. D’altra banda, els convergents han criticat també a ICV, que, igual que el PSC, ha votat contra una declaració "a favor de la llibertat dels presos polítics, la tornada dels exiliats i la construcció de la república catalana", una proposta presentada per CiU que només ha comptat amb el recolzament d’ERC, la CUP i Volem Mataró.

Més notícies de Mataró