Nens sols

Mataró busca famílies d'acollida per a menors tutelats

Actualment hi ha un centenar de nens de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres residencials

Cartell de la Generalitat de la campanya de cerca de famílies d’acollida. / PERIODICO

L'Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA), que segueix treballant per aconseguir famílies d'acollida per als 100 nens de 0 a 6 anys que actualment viuen en centres residencials d'acció educativa, va definir l'any passat 8 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris on trobar famílies, entre els quals hi havia Mataró.

El 27 de febrer de l'any passat, l'Ajuntament es va comprometre a través d'una Declaració institucional a fomentar mesures de coneixement de l'acollida familiar entre els veïns del municipi. Però no ha sigut fins un any després que les mesures s'han començat a concretar.

En aquest sentit, el 22 de març es portarà a terme la primera sessió informativa a la Fundació Hospital, el 5 de juliol es farà la segona trobada amb aquest objectiu a la Biblioteca Antoni Comas, i el 21 de novembre es realitzarà a la Biblioteca Pompeu Fabra. Totes seran a les 19 h. De la mateixa manera, en tots els equipaments municipals es podrà trobar informació sobre aquesta mesura de protecció a la infància.

Altres ciutats

A part de Mataró, els altres municipis que l'ICAA ha identificat com a prioritaris són: Barcelona, Badalona, Mataró, l'Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més de 1.000 nens; tot i això,  hi ha un centenar de nens de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres, són grups de germans o nens amb malalties greus i diversitat funcional.

Més notícies de Mataró