Mataró retrà homenatge al líder sindicalista Joan Peiró, afusellat fa 75 anys

L'acte tindrà lloc el 24 de juliol davant del nínxol número 270 del Cementiri dels Caputxins de Mataró

El 24 de juliol Mataró retrà homenatge a Joan Peiró i Belis, líder sindicalista i cooperativista a la ciutat catalana l'afusellament del qual -a Paterna (València)- es compleixen 75 anys dilluns que ve.

L'acte tindrà lloc a les 17.30 hores davant del nínxol número 270 del Cementiri dels Caputxins de Mataró, el corresponent a la família Peiró-Olivas. L'homenatge, d'una hora, tindrà quatre parts i finalitzarà amb una ofrena floral oberta a entitats i organitzacions de Catalunya i del País Valencià.

FILL ADOPTIU DE MATARÓ

Joan Peiró, condemnat pel règim franquista, va ser un destacat dirigent de la CNT en els àmbits català i espanyol.

A més, també va ostentar el càrrec de director de la cooperativa Cristalleries de Mataró i va ser ministre d'Indústria durant la II República. Va ser declarat Fill adoptiu de la Ciutat a títol pòstum per l'Ajuntament de Mataró el 1989.

COMITÈ ANTIFEIXISTA

Peiró va ser director de 'La Colmena Obrera' i 'El Vidrio' de Badalona i 'Solidaridad Obrera' (òrgan oficial de la CNT). Va publicar molts articles a '¡Despertad!', de Vigo, i alguns llibres de pensament i acció com 'Perill a la reraguarda' (1936).

L'any 1936, abans de ser ministre a la II República, va formar part del Comitè Antifeixista de Mataró com a vicepresident.

Més notícies de Mataró