8-M 2023

8-M a Martorell: tallers, xerrades, itineraris i exposicions per commemorar la jornada

El plat fort serà el 8 de març, que arrencarà amb la lectura del manifest institucional a les dotze del migdia

Ayuntamiento de Martorell

La reivindicació del 8 de març –Dia Internacional de les Dones– arriba a Martorell (Baix Llobregat) sota el lema ‘Totes som dones. Valentes, empoderades, autèntiques, sàvies, diverses. Dones’, i amb un programa d’activitats, tallers, xerrades, itineraris i exposicions que s’allargaran durant tot el març.

El tret de sortida al programa va ser el 3 de març amb la Marxa de Torxes Feminista i la lectura del manifest del Col·lectiu Feminista de Martorell. Les activitats van continuar diumenge amb un taller d’estampació, un vermut i la creació d’un fanzín feminista.

Els actes continuen aquest 6 i 7 de març amb col·loquis i xerrades. Aquest dilluns, a les 18.30 h se celebrarà la conferència ‘Cuida’t i estima’t’ a càrrec de la psicòloga Sara Navarra; dimarts, a les 17.00 h, la també psicòloga Carmen Cordón farà una ponència sota el nom ‘Què és l’edatisme?’, en què reflexionarà sobre la relació edat-gènere i la feminització de la vellesa.

El plat fort serà el 8-M. El dia arrencarà a les dotze del migdia amb la lectura del manifest institucional davant de l’edifici consistorial; seguirà a les 17.00 h amb una cadena simbòlica «per avançar cap a la igualtat», a la rambla de les Bòbiles; a les 18.30 h, Clàudia Salmonesco presentarà el seu llibre ‘Mientras los demás viven’, en què reflexiona sobre la precarietat i les condicions inhumanes de treball de les persones migrants i la maternitat contrariada, entre altres temàtiques, i finalment, la jornada es tancarà a les 20.00 h amb la concentració contra les precarietats, les fronteres i les violències amb la lectura, de nou, del manifest del Col·lectiu Feminista de Martorell.

Les activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones s’allargaran fins al 31 de març i van des de tallers de ‘booty dance’ fins a xerrades o tallers d’autocura. El programa complet es pot consultar al detall a la web del consistori.

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO Martorell