A Madrid

Detinguda la cuidadora d’un avi que va buidar-li el compte després de morir per Covid

Es va apropiar de més de 35.000 euros i va utilitzar la seva targeta bancària en compres a través d’internet

La Policia Nacional ha detingut a Madrid una empleada de la llar que, quan va morir per coronavirus l’avi que cuidava, va buidar els més de 35.000 euros del seu compte i va utilitzar-ne la targeta bancària en compres a través d’internet.

La família de l’avi va denunciar a mitjans del mes de maig passat transaccions fraudulentes al compte bancari del seu parent, que havia mort el març del 2020.

La denúncia es va presentar tan tard a causa que els comptes de l’avi estaven bloquejats pels retards que es van generar per la situació de la pandèmia, segons han informat a Efe fonts policials.

Les compres fraudulentes es van fer entre els mesos de març i setembre del 2020, que va ser quan es van esgotar els fons.

Els investigadors van esbrinar que els càrrecs de la targeta procedien majoritàriament de compres a internet i que s’havien adquirit tota mena d’estris, mobiliari i menjar a domicili.

Les indagacions van apuntar cap a una dona espanyola d’origen equatorià de 45 anys que havia atès aquesta persona durant un llarg període de temps, cosa que li va facilitar l’accés a la targeta bancària.

A més, els agents van comprovar que tant les comandes de menjar com els productes comprats eren entregats a la vivenda de la investigada.

Per tot això, la dona va ser arrestada i va reconèixer els fets en la seva declaració davant els investigadors del Grup de Policia Judicial de la comissaria del districte madrileny de San Blas.

Al registre al seu domicili els policies van trobar en una habitació un total de 103 productes emmagatzemats, incloent-hi llits, televisors, patinets elèctrics, electrodomèstics, ordinadors, joies i telèfons, entre altres estris.

La detinguda va ser posada a disposició de l’autoritat judicial com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.