tornada al col·le

L'Ajuntament de Madrid cedirà a la Comunitat espais per a classes fora de les escoles

Biblioteques, parcs i poliesportius municipals serviran perquè els alumnes puguin tornar a les aules amb «mesures necessàries i suficients per evitar situacions de risc» davant la Covid-19

El alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, asiste al minuto de silencio convocado por el ayuntamiento en homenaje a las víctimas del covid, el 5 de junio. / EFE / MARISCAL

L’Ajuntament de Madrid cedirà al Govern regional espais municipals com biblioteques, parcs i poliesportius per fer classes fora de les escoles amb la finalitat d’«ampliar la capacitat educativa» i «crear situacions de seguretat» a l’hora de la tornada al col·le.

Durant una visita al Frontón Beti Jai, l’alcalde madrileny, José Luis Martínez Almeida, ha afirmat que la tornada a les aules és «imprescindible», però ha incidit que ha d’aconseguir «mesures necessàries i suficients per evitar situacions de risc» davant la Covid-19.

Precisament per a això el consistori madrileny ja està identificant als districtes madrilenys espais per cedir a les escoles i a les escoles infantils perquè puguin traslladar fora algunes de les seves classes en el cas que no tinguin capacitat perquè es mantingui la distància de seguretat entre els alumnes.

«Com a ajuntament tenim una col·laboració, ja que té als centres educatius competència en manteniment i desinfecció. I això està parlat amb la Comunitat de Madrid», ha dit. Així, ha assenyalat que s’acataran estrictament els protocols que fixi el Govern regional per a una tornada segura a les aules.

El primer regidor madrileny ha ressenyat que és «important» la tornada a les classes, ja que no es pot «permetre una bretxa educativa». A més, ha volgut valorar l’esforç que van fer pares i alumnes quan les classes es van haver de suspendre com a conseqüència del confinament dels mesos de març i maig.