nepotisme de noelia posse

El PSOE sanciona l'alcaldessa de Móstoles amb nou mesos, però ja els ha complert

La polèmica de les contractacions a familiars se salda amb un temps de suspensió, però ja no té efecte

zentauroepp50302052 noelia posse200804124010 / TWITTER DE NOELIA POSSE

El PSOE ha decidit concloure l’expedient disciplinari que afectava l’alcaldessa de Móstoles, Noelia Posse, després de la polèmica generada pels nomenaments de familiars i amics com càrrecs de confiança contractats per la Corporació, ja que la sanció de nou mesos que correspondria per falta ètica greu ja s’ha complert a l’estar de baixa cautelar des d’octubre de l’any passat.

Segons ha avançat el diari ‘El Mundo’ i han confirmat a Europa Press fonts socialistes, la comissió federal del PSOE ha advocat per aplicar aquell període de suspensió a Posse després de rebre l’expedient elaborat pel comitè regional sobre aquesta polèmica.

Sanció ja complerta

Les conclusions d’aquesta investigació apunten que el comportament de Posse podrien ser constitutiu d’una falta greu perquè aquests nomenaments són una mala praxi ètica i perjudiquen el partit, d’acord a l’article 88 dels Estatuts Federals del PSOE.

No obstant, s’apunta que va ser la mateixa Posse qui va demanar la suspensió de militància cautelar al partit l’octubre de l’any passat fins que es resolgués l’expedient i, en conseqüència, aquesta sanció ja s’hauria complert, de manera que s’insta a resoldre l’expedient deixant constància que aquells nou mesos ja s’han complert.

Les fonts consultades han assegurat que el partit en l’àmbit federal s’ha decantat per aquest plantejament i que, una vegada, complert aquell període de suspensió, la regidora de Móstoles podrà recuperar la plena militància.

Crisi regional

Les polèmiques designacions de Posse van generar una crisi dins del partit i el secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco, va demanar en privat a Posse que dimitís, una cosa a què ella es va negar. De fet, Franco també va demanar la suspensió cautelar de l’alcaldessa de Móstoles.

Els nomenaments polèmics de l’alcaldessa van afectar la seva germana, una amiga i al gerent de l’empresa del sòl de Móstoles, a més de l’ascens del seu oncle, funcionari municipal a qui se li va atorgar un complement de 1.600 euros al mes. Tots van dimitir o van ser cessats dels seus llocs després de les crítiques de l’oposició.