Els tennistes canvien la raqueta per la videoconsola

El Mutua Madrid Open es 'jugarà' 'online' per lluitar contra el coronavirus

El torneig donarà 150.000 euros perquè els guanyadors ajudin companys en conflictes i a lluitar contra la pandèmia

GRAF5457. MADRID, 23/11/2019.- El tenista español Feliciano López, durante la semifinal de la Copa Davis ante el británico Kyle Edmund, que se disputa este sábado en la Caja Mágica de Madrid. EFE/Juanjo Martín / Juanjo Martín (EFE)

El Mutua Madrid Open de tennis, previst de l’1 al 10 de maig i ajornat per la crisi sanitària del coronavirus, es ‘jugarà’ de forma virtual del 27 al 30 d’abril des dels domicilis dels jugadors per combatre els efectes de la pandèmia del Covid-19, segons van anunciar aquest dilluns els organitzadors.

El ’Mutua Madrid Open Virtual Pro’ reproduirà la competició de forma virtual i enfrontarà els millors tennistes dels circuits ATP i WTA a l’Estadi Manolo Santana, recreat en el videojoc Tennis World Tour, però els tennistes canviaran la raqueta pel comandament de la videoconsola.

«Des que vam anunciar que el Mutua Madrid Open no podria disputar-se en les dates inicialment previstes, hem estat treballant per pensar com podríem acostar el tennis als aficionats», va dir Feliciano López, director del torneig.

El naixement del Mutua Madrid Open Virtual Pro reafirma, segons López, el caràcter «tecnològic», «jove» i «innovador» que ha marcat el torneig des de 2009 i respon a la conjuntura actual marcada per l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol.

«Sense la necessitat de sortir de casa, hem organitzat una competició entre els jugadors professionals el més fidel possible al Mutua Madrid Open convencional. I a més amb un objectiu que va més enllà d’entretenir: busquem aportar el nostre gra de sorra en aquests moments tan difícils per a tothom», va afegir l’extennista toledà.

Per la seva part, el president de l’ATP, Andrea Gaudenzi, va subratllar que el Mutua Madrid Open Virtual Pro serà el primer torneig ‘online’ del circuit de l’ATP, i que oferirà a jugadors i aficionats una «nova i emocionant» manera de connectar amb el tennis.

«Això és una victòria per a tothom: el Mutua Madrid Open, els jugadors i els aficionats. Estem especialment contents que els beneficis obtinguts d’aquesta iniciativa contribueixin al recolzament de la resta de jugadors que tenen una situació crítica en aquests moments tan complicats», va manifestar Gaudenzi.

Per al president i Director Executiu (CEO) de la WTA, Steve Simon, el Mutua Madrid Open Virtual Pro serà una «forma única i creativa» d’involucrar les tennistes durant aquest temps «sense precedents».

La iniciativa neix amb una vocació solidària d’ajudar els tennistes que no tenen ingressos en aquestes setmanes d’inactivitat i per col·laborar amb els afectats pel Covid-19. Per això, el torneig comptarà amb una donació de 150.000 euros en els dos quadros (ATP i WTA), del qual els guanyadors podran decidir la quantitat que entreguen als tennistes amb més problemes econòmics i 50.000 euros destinats a reduir l’impacte social de la pandèmia.

Quadro: setze participants

El Mutua Madrid Open Virtual Pro es disputarà amb 16 participants individuals (ATP i WTA), que s’anunciaran en els pròxims dies, repartits en quatre grups. D’aquella fase de lligueta, en sortiran els classificats per als quarts de final del torneig, que se celebrarà durant quatre dies de competició.

A més, de forma paral·lela a la competició oficial, tindrà lloc un torneig benèfic que enfrontarà alguns dels principals creadors de contingut del territori ‘gaming’ amb els tennistes professionals per recaptar fons destinats a ajudar els afectats per la Covid-19, gràcies a la participació de Webedia, grup líder en entreteniment digital.

«El que no pot succeir en la pista real ho podem traslladar a la pista virtual, l’objectiu és que la competició esportiva continuï activa. A Webedia realitzem una forta aposta per traslladar l’’expertise’ que tenim en l’entorn digital al món de l’esport convencional», va dir el CEO de Webedia, Antony Dumas.

Tots els aficionats podran seguir el desenvolupament del torneig a través d’internet, per televisió i a les xarxes socials del Mutua Madrid Open, amb una producció que comptarà amb narració i comentaris de tots els partits, així com programes anàlisis, resums i entrevistes amb els guanyadors després de cada trobada.