Reobren El Retiro i la resta de parcs després de remetre el fort vent

L'Ajuntament de Madrid ha decidit prendre aquesta mesura després d'estar tres dies clausurat pel mal temporal

retiro

L’Ajuntament de Madrid reobrirà aquest dimecres El Retiro i els vuit parcs de la ciutat que estan tancats aquest dimarts per les inclemències del temps, al remetre les condicions meteorològiques adverses, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), i passar l’alerta de vermella a groga.  

Així, segons ha informat el consistori de la capital, la reobertura tindrà lloc a les nou hores i s’abalisaran zones infantils, esportives, zones de persones grans i estancials per evitar-ne l’ús. Aquestes mesures estan contemplades en el nivell groc de l’alerta, que es retirarà a les 12 hores.

El protocol es va aplicar, a més d’a El Retiro, també a la Quinta de Fuente del Berro, la Quinta de los Molinos, la Quinta Torre Arias, El Capricho, els jardins de Sabatini, el Rosaleda del parc de l’Oeste, el parc Juan Carlos I i el parc Juan Pablo II.

Clausurats al públic 

Els recintes esmentats van quedar clausurats al públic durant tres dies consecutius, per fortes ratxes de vent; i abans de la reobertura, tècnics de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat duran a terme les tasques d’inspecció de l’arbratge, que en el cas d’El Retiro són gairebé 19.000 exemplars.

A causa de la intensitat de les ratxes de vent dels últims dies és necessari dur a terme aquesta valoració a fi de determinar l’estabilitat i seguretat dels arbres abans de permetre l’accés als usuaris. S’actuarà en els casos en què sigui possible o es restringirà l’accés a aquelles zones en les quals sigui necessària una intervenció més significativa.