AJUNTAMENT

L'Ajuntament de Madrid retira el nom de Felipe VI al parc de Valdebebas

"El parc passa a reprendre el seu nom original", ha indicat Rita Maestre

carmena

La Junta de Govern de la ciutat de Madrid ha aprovat aquest dimecres el canvi del nom del parc del districte d'Hortaleza, fins ara dedicat a Felipe VI, que passa a denominar-se Parc Forestal de Valdebebas.

La portaveu municipal, Rita Maestre, ha informat a la roda de premsa posterior a la Junta de Govern de la ciutat del canvi de nom amb què es reverteix la decisió de l'exalcaldessa Ana Botella (PP) de posar al parc el nom de Felipe VI el 2015. "El parc passa a reprendre el seu nom original", ha indicat Rita Maestre.

Decisió popular

Aquesta decisió parteix d'una consulta ciutadana del febrer del 2017, en què van participar 3.771 veïns del districte d'Hortaleza, dels quals un 67,03 % van votar a favor de canviar el nom -2.528 persones-. Això suposa un 2,14% del total de censats al districte d'Hortaleza, que supera els 176.000 veïns.

La Junta de Districte d'Hortaleza va decidir el 20 de març amb els vots a favor d'Ahora Madrid i el PSOE elevar a la Junta de Govern de l'Ajuntament de Madrid la petició del canvi de nom.

La portaveu municipal ha respost als periodistes que el Govern de Manuela Carmena va tenir contacte amb la Casa Reial "en el seu moment, quan es va produir la consulta", i que la conversa sobre el canvi de nom del parc "va ser molt tranquil·la, de bastanta comprensió". "I no pot ser d'una altra manera perquè del que estem parlant és de la decisió dels veïns i veïnes d'Hortaleza", ha postil·lat Rita Maestre.