NBA

Minnesota escull Anthony Edwards com el núm. 1 del 'draft'

El blaugrana Leandro Bolmaro recala també als Timberwolves, després de ser elegit a la posició 23 pels Knicks

lmendiola55920159 files in this file photo taken on february 18 2020 anthon201119121114 / CARMEN MANDATO

L’aler Anthony Edwards, procedent de la Universitat de Geòrgia, ha sigut seleccionat per Minnesota Timberwolves en la primera posició del ‘draft’ de l’NBA, on no hi ha hagut presència de jugadors espanyols però sí de clubs de la Lliga Endesa, ja que han sigut seleccionats Leandro Bolmaro (FC Barcelona) i Vit Krejci (Casademont Zaragoza).

No hi va haver sorpreses en aquest excepcional ‘draft’, celebrat de forma telemàtica per culpa de la pandèmia, i els Wolves van seleccionar Edwards per completar un prometedor equip juntament amb Karl-Anthony Towns, D’Angelo Russell i el ‘fill pròdig’ Ricky Rubio, a l’espera que es faci oficial la tornada de l’espanyol.

La segona elecció corresponia a Golden State Warriors, i l’equip californià, que espera tornar a la càrrega després d’una temporada per a l’oblit, es va decantar pel pivot James Wiseman, cridat a ser important des del primer dia en un equip que s’ha distingit els últims anys per no alinear un ‘5’ pur.

El podi de la nit el va completar LaMelo Ball, el segon dels mediàtics germans Ball que aterra a l’NBA després de Lonzo. L’espigat base, que va protagonitzar un sorprenent salt al professionalisme amb tot just 16 anys a Lituània, vestirà la samarreta de Charlotte Hornets, la franquícia que té com a amo Michael Jordan.

A més, al ‘Top 10’ també destaquen la presència de dos europeus, el base francès Killian Hayes, seleccionat en la setena plaça per Detroit Pistons, i l’israelià Deni Avdija, elegit en la novena per Washington Wizards.

Bolmaro, content

Quant al bàsquet espanyol, no hi va haver jugadors, però sí clubs involucrats. Així, el base argentí Leandro Bolmaro va ser seleccionat per New York Knicks al lloc 23 i els seus drets van ser traspassats després als Timberwolves, mentre que Oklahoma City Thunder es va quedar amb els drets de l’escorta txec Vit Krejci, inicialment elegit per Washington Wizards en el 37.

«Per a mi és un somni, no m’ho puc creure. Vull disfrutar-ho», va assegurar Bolmaro en declaracions a l’ESPN, que ara haurà de decidir el moment en què fa el pas a la Lliga nord-americana. El base argentí, de 20 anys, va firmar aquest estiu passat la renovació amb el Barça per a les tres pròximes temporades, motivat pel protagonisme que ha aconseguit a les ordres de Sarunas Jasikevicius en el primer equip.

La posició 23 és la més baixa que ha aconseguit mai un jugador argentí en el ‘draft’ de l’NBA. Fins ara, aquest honor estava en mans de Carlos Delfino, que va sortir al 25è del 2003, quan va ser escollit pels Detroit Pistons.

Ara el jugador haurà de decidir si vol completar la seva formació a Europa o vol fer el salt abans a la Lliga nord-americana, cosa que l’obligarà a pagar la clàusula de rescissió del contracte amb els blaugranes, que se situa per sobre dels 800.000 euros. La normativa de l’NBA permet a les franquícies pagar un màxim de 750.000 euros per aconseguir els jugadors procedents d’Europa.

Les 10 primeres posicions del ‘draft’ 

1. Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves).

2. James Wiseman (Golden State Warriors).

3. LaMelo Ball (Charlotte Hornets).

4. Patrick Williams (Chicago Bulls).

5. Isaak Okoro (Cleveland Cavaliers).

6. Onyeka Okongwu (Atlanta Hawks).

7. Killian Hayes (Detroit Pistons).

8. Obi Toppin (New York Knicks).

9. Deni Avdija (Washington Wizards).

10. Jalen Smith (Phoenix Suns).