TRAGÈDIA A L'NBA

Vanessa, viuda de Kobe Bryant: «No hi ha prou paraules per descriure el nostre dolor»

Demana «respecte i privacitat» i engega una recaptació de fons per a les famílies de les altres víctimes de l'accident

«Completament devastada» per un«dolor que no hi ha paraules per descriure» però conscient de la sensació de pèrdua que la mort de Kobe Bryant ha estès en el món del bàsquet i l’esport, Vanessa Bryant, la viuda del ja etern Laker, va obrir dimecres el seu primer missatge públic després del tràgic accident d’helicòpter en què van morir Bryant, la seva filla de 13 anys Gianna i set persones més, amb un agraïment «alsmilions  de persones que han mostrat recolzament i amor en aquest moment horrible».

 

Una lluminosa foto de la somrient família completa ara trencada, amb el matrimoni i les seves quatre filles, il·lustra el missatge, penjat a Instagram. En aquest missatge Vanessa Bryant, una californiana filla d’immigrants mexicans que va conèixer el que seria el seu marit quan tenia 17 anys durant el rodatge d’un vídeo i es va casar amb ell dos anys després, també mostra ladevastació per les altres famílies que van perdre éssers estimats en el sinistre, amb les quals diu compartir el seu dolor «íntimament», i anuncia que s’ha llançat en la Mamba Sports Foundation un fons en el qual es recullen donacions per ajudar aquestes famílies.

«Respecte i privacitat»

Les línies escrites per Bryant inclouen també una petició que se’ls concedeixi «el respecte i la privacitat que faran falta per navegar aquesta nova realitat».  I traspuen amor i dolor. «No estic segura de quines coses passaran a les nostres vides a partir d’ara i és impossible imaginar la vida sense ells però ens aixequem cada dia intentant seguir perquè Kobe i la nostra petita, Gigi, brillen per il·luminar-nos el camí», es llegeix. «El nostre amor per ells és infinit, i això és dir incommensurable. Només desitjaria poder abraçar-los, besar-los i beneir-los, tenir-lo aquí amb nosaltres, per sempre».

També dimecres els Lakers van emetre el primer comunicat oficial públic de la franquícia després de la mort de la seva icona. «Estem devastats i ens ha canviat per sempre la pèrdua sobtada de Kobe Bryant i la seva filla Gianna», diu el missatge, que recorda Vanessa, la família Bryant i les dels altres morts. «Les paraules no poden expressar el que Kobe significa per als Lakers, els nostres fans i la nostra ciutat. Més que un jugador de bàsquet era un adorat pare, marit i company».

No hi ha encara informació sobre els funerals ni sobre un possible acte públic en honor a Kobe, tot i que les autoritats municipals s’han ofert a la família per a qualsevol homenatge. I aquest divendres, després que se suspengués el partit contra els Clippers, els jugadors dels Lakers, que continuen commocionats, hauran de sortir a la pista a l’Staples Center per enfrontar-se alsTrail Blazers de Portland. Almenys un d’ells, Quinn Cook, lluirà una samarreta amb el 28, unint el 2 amb el qual jugava la filla de Bryant i el 8 que va lluir el cinc vegades campió de l’NBA.

Temes:

Kobe Bryant