Montse Millán, empleada de la peixateria Peix Anna, al mercat de Les Corts, proposa una recepta senzilla: fideuà de peix.
INGREDIENTS
Peix per al brou (rap, galera i aranya)
Aigua
Nyora
Fideus número 2
All
Llimona
Oli d'oliva
Oli de gira-sol
Ou
PREPARACIÓ
Fregiu en una cassola la galera i després trinxeu-la perquè en surti el suc. Incorporeu-hi una nyora foradada i afegiu-hi la resta del peix i deixeu bullir en abundant aigua. Coleu-ho per treure'n impureses.
En una altra cassola de fang, fregiu-hi uns grans d'all tallats per la meitat fins que es tornin quasi negres. Afegiu-hi els fideus i torreu-los.
Aneu incorporant-hi el brou de peix a poc a poc, fins que els fideus estiguin al punt. La proporció és més o menys dos vasos de brou per un got de fideus, que han de quedar ben secs.
Prepareu un allioli amb oli d'oliva i de gira-sol, sal, llimona i ou. Serviu-ho calent.