La llei europea que regularà la intel·ligència artificial (IA), en vigor des d’aquest dijous, té dues cares. Una, celebrada des de Brussel·les com una "victòria de la democràcia", és la que prohibeix els usos més perillosos d’aquestes tecnologies i dicta obligacions per garantir que no perjudiquen els ciutadans de la Unió Europea (UE). La segona és molt més polèmica. I és que la normativa inclou una sèrie d’exempcions que permeten un ús més lax per part de policia, exèrcit i agents de fronteres, uns buits legals que, segons denuncien desenes d’organitzacions de la societat civil, suposen un doble tracte que amenaça els drets fonamentals, especialment els dels més vulnerables.
Els límits de la tecnologia
Control dels fluxos migratoris a les fronteres
La normativa europea d'intel·ligència artificial entra en vigor amb clarobscurs, ja que podrà regular fluxos migratoris en els passos de frontera amb una legislació que voreja la vulneració de drets fonamentals dels ciutadans

El més llegit
- Els Mossos investiguen una baralla entre un home i el coronel Pedro Baños mentre firmava llibres per Sant Jordi
- El canvi radical d'Antonio Orozco després de pesar 127 quilos: "El meu metge em va dir que em podien passar cinc coses"
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Ricard Ustrell farà un parèntesi en la seva carrera televisiva
- L’ala dura del conclave augura un cisma si s’elegeix un papa continuista