Ofensiva d’Ucraïna. A la ciutat de Bélgorod

Cinc morts en l’atac a un centre comercial rus

EFE

La ciutat russa de Bélgorod, a mig centenar de quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, va tornar ahir a patir un atac que es va saldar amb una xifra encara imprecisa de víctimes (almenys cinc, segons algunes fonts; almenys nou, segons d’altres), entre elles una nena d’un any, d’acord amb fonts russes.

L’agressió, de la qual Moscou va culpar Ucraïna, va arribar a un centre comercial i un recinte escolar, va afirmar el governador de la veïna regió russa de Kurk, Roman Starovoit, en un missatge a Telegram. "Hi ha moltes víctimes: morts i ferits", va comunicar Starovoit. El governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, també va informar de 17 ferits, dels quals sis podrien estar greus. Les autoritats ucraïneses no van respondre a aquestes acusacions.

L’anterior bombardeig sobre Bélgorod, la ciutat russa més afectada pel conflicte entre els dos països, es remunta al desembre passat. Llavors Rússia també en va responsabilitzar Ucraïna i va xifrar en uns 25 els morts per l’atac sobre aquesta ciutat, Briansk i altres localitats del sud-oest.

Aquest atac es produeix després que les forces ucraïneses ataquessin dimecres un barco rus al mar Negre, a prop de Crimea. En paral·lel, una onada de míssils van ser llançats dijous a la matinada contra la regió de Kíiv, un atac que no va provocar víctimes, ja que els trets van ser interceptats.