Presó del Litoral

Moren almenys sis persones en una presó de l’Equador

Entre els morts es troben els sicaris que van matar el candidat presidencial Fernando Villavicencio

Europa Press/Contacto/Polic¨ªa Nacional de Ecuador

El Servicio Nacional de Atención a Privados de Libertad (SNAI) ha informat que sis persones han mortdins de la presó del Litoral, a la ciutat equatoriana de Veracruz, per un esdeveniment al pavelló 7 i la Policia ha entrat al centre per a l’aixecament dels cossos. Segons l’organització ciutadana SOS Cárceles Ecuador, entre els morts es troben els sicaris que van assassinar el candidat presidencial Fernando Villavicencio que havien sol·licitat un trasllat a una presó més segura i se’ls havia negat.

«El SNAI informa que, aproximadament a les 16.00 hores d’aquest divendres 6 d’octubre, es va produir un esdeveniment a l’interior del ‘Centro de Privación de Libertad Masculino Guayas’ Nº1, pavelló 7, registrant-se sis persones mortes», ha explicat el SNAI en un comunicat publicat en el seu compte de la xarxa social X, anteriorment coneguda com a Twitter. Han afegit que «un equip de Criminalística amb el suport de Forces Armades i Policia Nacional ha ingressat per fer el procés legal corresponent a l’aixecament de cossos i a la seva identificació. De moment, elements policials i militars vigilen el lloc».

El president de l’Equador, Guillermo Lasso, ha informat en el seu compte de la xarxa social X que es reunirà per respondre davant l’esdevingut: «Després de la informació dels sis crims ocorreguts en el ‘Centro de Privación de Libertad’, a Guayaquil, he disposat emplaçar, immediatament, el Gabinet de Seguretat». Ha afegit que en les pròximes hores tornarà al país per atendre aquesta emergència i que «ni complicitat ni encobriment, aquí es coneixerà la veritat».