Eleccions als Estats Units

L’exvicepresident dels EUA Mike Pence presenta la seva candidatura per als comicis del 2024

  • Pence testifica durant més de cinc hores davant un gran jurat en la investigació per l’assalt al Capitoli

EFE / CJ GUNTHER (Efe)

L’exvicepresident dels Estats Units el republicà Mike Pence (2017-2021) va presentar aquest dilluns la documentació davant la Comissió Federal d’Eleccions dels EUA per presentar-se a les primàries del seu partit de cara als comicis presidencials del 2024.

Pence té previst llançar oficialment la seva candidatura amb un discurs aquest dimecres a Iowa, segons mitjans de comunicació. D’aquesta forma, Pence s’afegeix a un nombrós grup d’aspirants a la nominació republicana per a la presidència nord-americana, com l’expresident Donald Trump (20217-2021); el governador de Florida, Ron DeSantis; l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU Nikki Haley; l’exgovernador d’Arkansas Asa Hutchinson, i el senador per Carolina del Sud Tim Scott. A més, han presentat la seva candidatura els empresaris Vivek Ramaswamy, Ryan Binkley i Perry Johnson, com també el locutor Larry Elder.

Trump, favorit

Segons la mitjana ponderada de sondejos efectuada per la web ‘FiveThirtyEight’, Trump encapçala actualment les enquestes com a favorit per obtenir amb la nominació republicana a la presidència, seguit de DeSantis, Pence, Haley i Ramaswamy.

Pence compta com a aval amb els quatre anys en què va servir com a vicepresident durant el mandat de Trump. Anteriorment va ser congressista entre el 2001 i el 2013 i governador d’Indiana (2013-2017).