Conseqüències del sisme

Òscar Camps critica el Govern per no permetre portar material hospitalari en desús a la part de Síria afectada pel terratrèmol

«Quan entra la política, tot es para», diu el director de l’oenagé Open Arms

YASIN AKGUL/AFP

El director de l’onegé catalana Òscar Camps ha deixat les aigües del Mediterrani momentàniament per anar a Síria a atendre els damnificats pel terratrèmol. Camps ha constatat «amb estupor» que tota l’ajuda internacional s’ha quedat a Turquia, i ha deixat completament abandonats els sirians del nord-oest del país. Es dona la circumstància que la zona siriana afectada pel sisme és la que està controlada per l’oposició al règim de Bashar al-Assad.

Després d’un estudi de la situació, els membres de l’oenagé catalana van fer un estudi de la situació i es van posar en contacte amb els grans hospitals catalans públics perquè aportin material hospitalari que ja no s’utilitza en favor dels damnificats. «Quan entra la política, tot es per a perquè ens van dir que necesitabamos autorització del Govern», denuncia Camps en una entrevista a Racc1.

Camps ha dit que s’ha entrevistat amb la consellera Meritxell Seret i el cap de l’àrea de cooperació, Josep Antoni Pujante. «Tenien al cap el Kurdistan més que l’ajuda a Síria», denuncia Camps, que troba lamentable no poder utilitzar l’ajuda catalana. Camps ha deixat entreveure que els compromisos del Govern passen per donar prioritat a les necessitats de la comunitat kurda.