El país pateix també un cicló

Un terratrèmol de magnitud 6 sacseja les dues grans illes de Nova Zelanda

Un total de 60.000 persones han notat el sisme

EP

Un terratrèmol de magnitud 6 en l’escala oberta de Richter ha sacsejat aquest dimecres les dues grans illes de Nova Zelanda, segons han confirmat les autoritats, sense que de moment hi hagi informacions sobre víctimes o danys materials.

L’Agència Nacional de Gestió d’Emergències (NEMA) de Nova Zelanda ha indicat que el sisme, que ha descrit com «un gran sotrac», ha tingut el seu epicentre uns 50 quilòmetres al nord-oest de Paraparaumu, amb l’hipocentre a 57 quilòmetres de profunditat. «S’ha notat àmpliament a l’illa del Nord», ha remarcat en el seu compte a la xarxa social Twitter.

 Segons les informacions recollides pel diari neozelandès ‘The New Zealand Herald’, un total de 60.000 persones han notat el terratrèmol a les dues illes, fins i tot els que viuen a Auckland i Christchurch. La NEMA ha apuntat que no hi ha risc de tsunami, segons ha publicat l’Oficina de Gestió d’Emergències de la regió de Wellington en el seu compte a Facebook.

 El terratrèmol ha tingut lloc dies després d’un de magnitud 4,4 en l’escala de Richter amb epicentre a prop de Gisborne i en un moment en què el nord del país pateix el flagell del cicló ‘Gabrielle’, que ha provocat fins ara quatre morts. Les autoritats han evacuat, a més, milers de persones a causa de les inundacions, que han destruït centenars d’infraestructures al país.