Temporal

Una forta nevada al Regne Unit provoca el caos als aeroports

L’aeroport londinenc de Stansted s’ha tancat temporalment i els de Heathrow i Gatwick han patit retards en els vols

La forta nevada que ha caigut aquesta matinada a gran part del Regne Unit ha provocat una alteració als mitjans de transport, amb el tancament temporal de l’aeroport londinenc de Stansted i retards en els vols als de Heathrow i Gatwick, segons les autoritats britàniques.

La pista de Stansted, als afores de Londres, ha reobert després de mantenir-se tancada fins a les 3.00 GMT d’avui, i el Servei de Meteorologia (Met, per la seva sigla en anglès) ha advertit els automobilistes del risc de neu, gel i boira.

Les autoritats britàniques han demanat als automobilistes que només surtin si és absolutament essencial, sobretot a les àrees de Londres, sud-est i sud-oest d’Anglaterra, centre d’Anglaterra i Irlanda del Nord, on es s’han registrat les nevades més fortes.

A Londres, diverses línies de metro s’han vist afectades per la neu, amb estacions tancades i trams de línies sense operar, alhora que les línies de ferrocarril, com les del sud-est d’Anglaterra, també pateixen suspensions de trens.

A Birmingham, centre d’Anglaterra, quatre nens van haver de ser hospitalitzats ahir a la nit després d’haver sigut rescatats d’un llac congelat.

Segons el Servei d’Ambulàncies del centre d’Anglaterra, pel que sembla, van estar jugant sobre el llac congelat a Babbs Mill Park, però el gel va cedir i els nens van caure a l’aigua.