La campanya militar (63) | Article de Jesús A. Núñez Villaverde Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Kherson, ¿es gira la truita?

Expulsar l’invasor a l’altra vora del Dniéper no només suposaria un seriós cop a la moral i la imatge de les forces armades russes, sinó que suposaria una amenaça molt directa a la seva posició a la península de Crimea

EFE/EPA/SERGEI ILNITSKY

Finalment, Kíiv ha decidit passar de les paraules als fets i ha iniciat una sèrie d’atacs a través de diversos eixos de progressió en l’‘oblast’ de Kherson, trencant així l’estancament (violent en tot cas) en què havia entrat la guerra. Més enllà d’alimentar la moral de les tropes i la ciutadania amb un discurs que ja s’atreveix a pronosticar la victòria com a únic resultat final, Volodímir Zelenski sembla estar en condicions de passar d’una actitud defensiva a una altra de netament ofensiva, tot i que ara mateix resulti impossible determinar quins són els objectius de l’operació desencadenada a principis d’aquesta setmana.