Als 52 anys

Kursa, l’oficial russa que es vantava de matar civils ucraïnesos, mor per un míssil

  • Sovint es disfressava de membre de les forces regulars ucraïneses per cometre crims de guerra

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: última hora i totes les claus de la invasió, en directe

EAST2WEST NEWS

La comandanta de l’Exèrcit rus que «es vantava de disfrutar matant ucraïnesos» s’ha convertit en la primera dona oficial superior del Kremlin a morir en el conflicte, segons avança ‘The Telegraph’.

La tinenta coronela Olga ‘Kursa’ Katxura va morir quan un míssil ucraïnès va impactar amb el seu automòbil mentre conduïa a la ciutat d’Hórlivka, a la regió de Donetsk a Ucraïna.

La dona de 52 anys era coronela al capdavant d’una unitat en les forces de l’Estat titella rus de la República Popular de Donetsk i estava acusada de bombardejar civils.

La unitat que estava a càrrec seu va carregar contra civils a la regió del Donbass, i més tard, Katxura va presumir que disfrutava matant ucraïnesos en entrevistes als canals de propaganda del Kremlin.

Katxura, natural d’Ucraïna i que treballava en el departament de policia d’Hórlivka, segons els informes, va desertar al costat prorús el 2014 després que Putin fomentés un aixecament rebel al Donbass i que arrenqués el conflicte de Crimea.

Sovint es disfressava de membre de les forces regulars ucraïneses per cometre crims de guerra a fi de desacreditar-los, segons les forces armades d’Ucraïna.

«Katxura va ser culpable del bombardeig de les ciutats del Donbass i de la mort de civils», va manifestar el periodista ucraïnès Denís Kazanskí. «A Ucraïna, va ser condemnada a 12 anys de presó en absència».

Amb aquest nova defunció, ja s’han notificat 97 morts conegudes d’oficials russos en la guerra que Putin està protagonitzant a Ucraïna.

El president rus va atorgar a Katxura l’honor pòstum d’Heroi de Rússia, el premi més destacat del Kremlin, «pel seu coratge i heroisme demostrats en l’acompliment del deure militar».