Cimera de l’OTAN

L’agència espacial russa denuncia un atac informàtic després de publicar imatges de satèl·lit d’Ifema

S’han difós imatges de la Casa Blanca, el Pentàgon, el Ministeri de Defensa britànic i altres instal·lacions de França, Alemanya o Brussel·les amb les seves respectives coordenades preses per satèl·lits Resurs-P

Epi_rc_es

L’agència espacial russa, Roscosmos, ha denunciat aquest dimecres un atac de denegació de servei (DDoS) després de la publicació dimarts d’imatges de satèl·lit del Pentàgon, de la seu de la cimera de l’OTAN a Madrid (Ifema) i altres «centres de decisió de l’OTAN».

«Després de la publicació d’imatges de satèl·lit de ‘centres de presa de decisions’ (de l’OTAN), la pàgina web de la corporació ha sigut víctima d’un atac DDoS», ha explicat el portaveu de Roscosmos, Dimitri Strugovets, citat per l’agència de notícies russa TASS.

Strugovets ha explicat que «a diferència del que va passar el març i l’abril, aquesta vegada l’atac no venia de l’estranger, sinó d’una de les nostres ciutats, Iekaterinburg».

Dimarts Roscosmos publicava imatges de satèl·lit de països de l’OTAN que recolzen Ucraïna. Així, s’han difós imatges de la Casa Blanca, el Pentàgon, el Ministeri de Defensa britànic i altres instal·lacions de França, Alemanya o Brussel·les amb les seves respectives coordenades preses per satèl·lits Resurs-P.