GUERRA A UCRAÏNA

Boris Johnson es reuneix per sorpresa amb Zelenski a Kíiv

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, s’ha reunit amb el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una visita sorpresa del mandatari britànic al país com a gest de suport al Govern ucraïnès en la lluita contra la invasió russa del país.

L’Ambaixada ucraïnesa a Londres ha publicat aquest dissabte a Twitter una foto de la trobada entre els dos líders, acompanyada d’un breu missatge: «Sorpresa».

Poca estona després, el cap adjunt de Gabinet de Zelenski, Andri Sibiha, ha confirmat a la seva pàgina de Facebook que la trobada ha tingut lloc a la capital ucraïnesa.

«El Regne Unit és un líder pel que fa al recolzament a la defensa d’Ucraïna», ha manifestat.

Alhora, fonts de l’Oficina del Primer Ministre britànic han precisat que els dos líders estan discutint el paquet d’ajut econòmic i militar a Ucraïna que Johnson va anunciar divendres en roda de premsa.

«El primer ministre ha viatjat a Ucraïna per reunir-se amb el president Zelenski en persona, en una mostra de solidaritat amb el poble ucraïnès», ha confirmat un portaveu de l’oficina a la cadena BBC.

Aquesta ajuda té valor d’uns 100 milions de lliures (uns 120 milions d’euros), i comprèn l’enviament de míssils antiaeris Starstreak, míssils antitancs, municions de precisió, a més de cascos addicionals, armilles antibales i ulleres de visió nocturna.