Per un exconvicte

Quatre morts en un atac amb ganivet i atropellament al sud d’Israel

  • El presumpte autor és un ciutadà israelià partidari d’Estat Islàmic que va ser a la presó per recolzar un grup terrorista

AHMAD GHARABLI

La violència arriba fins al sud d’Israel. A la ciutat de Beerxeba, quatre persones han mort aquest dimarts víctimes en un atac amb ganivet i atropellament. L’atacant és un beduí amb ciutadania israeliana originari de la ciutat de Hura, al desert del Negev. Les fonts de les forces de seguretat l’han descrit com un partidari d’Estat Islàmic que va complir una condemna a presó per pertànyer a un grup terrorista. Es tracta del tercer atac amb arma blanca de la setmana, tot i que és el primer amb víctimes mortals.

Segons la policia, l’agressor, identificat com Mohamed Jaleb Abu al Qian, va arribar a una gasolinera on va apunyalar una dona abans de pujar a un cotxe. En la fugida, va atropellar un home que anava amb bicicleta i li va provocar la mort. A continuació, va sortir de l’automòbil i va apunyalar una altra dona i un home abans de rebre diversos trets. Tal com informa el mitjà Haaretz, li va disparar un conductor d’autobús que es trobava als voltants de l’atac en una zona cèntrica de la ciutat, davant un centre comercial. Es desconeix l’estat de l’atacant. La Policia israeliana va qualificar l’incident com a «presumpte atac terrorista».

Aquest és el tercer atac amb arma blanca en l’última setmana. Els dos anteriors van tenir lloc en territori ocupat. Diumenge, al barri de Ras a l’Amud a Jerusalem Est, un oficial de policia israeliana de 20 anys va resultar lleument ferit en un intent d’apunyalament. El dia abans, un altre home va resultar ferit a la ciutat santa. Els agents van disparar a l’agressor, un resident palestí de Jerusalem que va ser traslladat a l’hospital en estat greu.

Tant Hamas com el Gihad Islàmic han elogiat l’atac tot i que cap l’ha reivindicat. «Saludem l’executor de l’heroica operació a la Beerxeba ocupada», ha afirmat el portaveu de Hamas, Abd al Latif al Qanu, a la ràdio oficial de la milícia. «Els crims de l’ocupació seran enfrontats amb operacions heroiques: apunyalaments, envestides i trets», ha afegit. Per la seva banda, el Gihad Islàmic també s’ha pronunciat. «Els actes de resistència dissuadiran l’ocupació», ha dit el seu portaveu, Tarek Silmi.

Temes:

Israel