Guerra a Ucraïna

Moren la dona embarassada i el seu nadó de la icònica imatge del rescat d’un hospital bombardejat a Mariúpol

Els metges han intentat reanimar la mare durant 30 minuts però no ha donat resultats

Han intentat rescatar el nadó amb una cesària però no mostrava «signes vitals»

AFP / EYE PRESS NEWS / UKRAINE ARMED FORCES

La dona embarassada que va ser rescatada en una llitera després del bombardeig rus a un hospital infantil a Mariúpol ha mort, segons informa l’agència nord-americana Associated Press (AP). La imatge va donar la volta al món per mostrar que l’ofensiva russa no només anava contra bases militars, sinó també contra civils. A la fotografia es pot apreciar com la mare s’agafa el ventre ensangonat al mig de la runa en què va quedar l’hospital infantil a Mariúpol.

Segons explica l’agència de notícies, la pelvis havia sigut aixafada i el maluc estava desencaixat. Els metges han intentat salvar el nadó amb una cesària, però no mostrava «signes vitals», com ha explicat el cirurgià Timur Marin a Associated Press. «Més de 30 minuts de reanimació a la mare no han donat resultat. Tots dos han mort», ha dit Marin. La mare al conèixer que estava perdent el seu nadó va cridar «¡Matin-me ja!».

«Atac directe de les tropes russes a l’hospital infantil. Hi ha persones, nens sota la runa. ¡Atrocitat! ¿Quant de temps més en serà el món còmplice i ignorarà aquest terror? Tanquin l’espai aeri ara», va escriure Zelenski a Twitter.

Per la seva part, el cap de l’administració militar regional, Pavló Kirilenko, ha publicat un vídeo a Facebook que mostra la magnitud dels danys causats.

L’atac, que va causar almenys 17 ferits, segons les autoritats ucraïneses, va tenir lloc mentre estaven oberts sis corredors humanitaris per a l’evacuació de civils de les ciutats, enmig d’acusacions mútues d’incompliment de les treves.