L’excanceller alemany Gerhard Schroeder té previst reunir-se amb Putin

El polític ha sigut durament criticat pels seus vincles amb empreses russes

monmartinez40341989 former german chancellor gerhard schroeder newly elected ch170929190858 / OLGA MALTSEVA

L’excanceller alemany Gerhard Schroeder es reunirà amb el president rus Vladímir Putin a Moscou per mantenir converses sobre el final de la guerra a Ucraïna, ha informat el lloc web de notícies polítiques Politico. La visita es produeix després de les converses mantingudes a Istanbul amb el ministre d’Exteriors ucraïnès que forma part de la delegació del país per negociar amb la delegació russa, van dir les fonts a ‘Politico’.

Schroeder, canceller alemany del 1998 al 2005, ha sigut sota la lupa pels seus vincles amb empreses russes. Forma part del consell d’administració del gegant petroler rus Rosneft i és president del comitè d’accionistes de l’empresa encarregada de la construcció de l’oleoducte Nord Stream 2, sancionada pels Estats Units.

S’ha enfrontat a les peticions d’alguns polítics del Govern alemany perquè renunciï a aquestes funcions, igual com els altres exdirigents que van anunciar que deixaven els seus llocs en els consells d’administració de les empreses russes per la invasió russa d’Ucraïna.