Des de dilluns

El Govern austríac prepara un confinament per als no vacunats

  • El país centreeuropeu ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 11.975 noves infeccions de Covid, un nou màxim des que va començar la pandèmia 

AFP / FREDERIC J. BROWN

El Govern central austríac va anunciar aquest divendres que vol que des de la setmana vinent s’apliqui el confinament a qui no estigui vacunat contra el coronavirus, una mesura que vol negociar durant el cap de setmana amb les autoritats de les nou regions del país i debatre en seu parlamentària.

El canceller federal, Alexander Schallenberg, va anunciar en roda de premsa que la seva intenció és que aquest diumenge es «doni el vistiplau» a aquesta restricció davant el «vergonyós» nivell de vacunació a Àustria, que amb només el 65% és dels més baixos d’Europa occidental.

El país centreeuropeu ha comptabilitzat en les últimes 24 hores 11.975 noves infeccions de Covid, un nou màxim des que va començar la pandèmia i gairebé deu vegades més que fa un mes. La regió d’Alta Àustria, la que més índex de contagis té respecte a la població, ja va anunciar ahir un confinament als no vacunats, tot i que encara no s’han donat detalls de com s’aplicarà.

Noves mesures

El Govern austríac sí que va aprovar la setmana passada, en coordinació amb els nou estat federats, prohibir l’entrada a locals de gastronomia, centres d’estètica o esdeveniments amb més de 25 persones a qui no estigui vacunat contra el coronavirus o hagi passat la malaltia.

L’Executiu central, format pel Partit Popular i Els Verds, ha assegurat que no hi haurà confinament per a qui ja està vacunat si l’ocupació de les unitats de cures intensives arriba a nivells preocupants i és necessari aplicar més restriccions.