Foc

Moren almenys 24 nens en l’incendi d’una escola infantil a Níger

Hi ha almenys 80 menors amb cremades greus i es tem que el balanç de víctimes pugui augmentar

Almenys 24 nens han perdut la vidaen un incendi declarat aquest dilluns en una escola infantil construïda amb fustes i palla a la ciutat de Maradi, al sud de Níger, segons ha informat el governador regional, Chaibou Aboubacar, en declaracions a l’agència de notícies DPA.

Uns 80 menors entre nens i nenes han patit cremades greus, ha explicat Aboubacar, que de moment no ha pogut donar una causa concreta de l’incident.

Un testimoni citat per l’emissora Radio Nagarta eleva a 80 els nens morts i a 40 els cremats de gravetat.

El foc va afectar a última hora del matí tres cabanyes de palla de l’escola AFN, situada al centre de la ciutat, capital econòmica del país. L’incendi va ser controlat després de la intervenció dels bombers i altres forces de seguretat ajudades per la població, informa el portal actuniger.com.

Níger, amb una població d’uns 25 milions de persones, és un dels països més pobres del món i té un dels índexs d’analfabetisme més alts de l’Àfrica, segons dades de l’ONU.

L’exigu pressupost d’educació fa que no hi hagi prou escoles i moltes d’elles són en edificacions de fusta, tova i xapa. En algunes zones rurals les classes es fan directament a l’ombra dels arbres.

El 2020 van morir 20 nens en un altre incendi a Niamey, la capital de Níger, després de la qual cosa les autoritats van anunciar un programa de construcció d’infraestructures escolars.

Temes:

Nigèria