Tensió a l’Àsia

Corea del Nord llança un projectil no identificat en direcció al mar del Japó

  • L’Estat Major sud-coreà informa del llançament de Pyongyang després de l’intent dels dos països de millorar relacions

Kim Un Hyok/KCNA/dpa

Corea del Nord ha disparat aquest dimarts un projectil no identificat cap al mar del Japó, també conegut com a mar de l’Est, segons ha informat l’Estat Major sud-coreà. L’Estat Major Conjunt de Corea del Sud no ha ofert de moment més detalls sobre el llançament, segons informa l’agència sud-coreana Yonhap.

El llançament d’aquest projectil segueix una sèrie de proves d’armes de Pyongyang portades a terme al setembre, entre les quals la d’un míssil hipersònic o un míssil antiaeri acabat de desenvolupar. A més, el llançament d’aquest dimarts es produeix després que Corea del Sud i Corea del Nord hagin restablert a principis d’aquest mes les seves línies de comunicació directa en un intent de millorar les relacions. Les relacions s’han vist afectades per l’estancament de les negociacions entre Pyongyang i els Estats Units el 2019 i a causa dels exercicis militars conjunts de Seül amb Washington.

Corea del Nord està subjecta a sancions internacionals a causa del seu programa d’armes nuclears, ja que les resolucions de les Nacions Unides prohibeixen la prova de míssils balístics. Fa anys que desenvolupa míssils capaços d’arribar no només a Corea del Sud i el Japó, sinó que poden portar ogives fins als Estats Units, i s’ha declarat una potència nuclear.