Tasques de rescat

S’eleven a 10 els cadàvers recuperats després del naufragi d’una pastera a Cadis

  • Els equips de rescat continuen treballant en la recerca de 15 persones desaparegudes

  • Dijous a la nit, una pastera va naufragar a la costa gaditana amb una vintena de persones a bord

Salvamento Marítimo

El dispositiu de recerca dels desapareguts en el naufragi d’una pastera a la zona del cap Trafalgar (Cadis) ha trobat un cadàver a 50 milles al sud-oest de Trafalgar, el segon trobat aquest diumenge. Amb aquesta última troballa, el balanç total de les víctimes per aquest sinistre s’eleva a deu. Els equips d’emergència continuen treballant en la recerca de 15 persones desaparegudes.

El sinistre es va produir dijous passat a la nit, quan una pastera va naufragar a la costa gaditana amb una vintena de persones a bord. Minuts abans de les 21.00 hores, un vaixell va alertar el Centre de Salvament Marítim de Tarifa que havia albirat una embarcació de fusta semienfonsada a 37 milles a l’oest del cap de Trafalgar, en una nit amb mala mar. Els equips de salvament es van bolcar immediatament en les tasques de recerca i rescat.

L’helicòpter ‘Helimer 202’ va volar immediatament cap a la zona i va recuperar de l’embarcació dos homes amb vida i un altre de mort, poc abans que la pastera s’enfonsés definitivament. Una altra de les embarcacions de Salvament Marítim, la ‘Salvamar Emid’, va recuperar després del mar tres cadàvers més. Les tasques de rescat s’han mantingut actives tot el cap de setmana. Aquest dissabte s’han recuperat quatre cadàvers més i aquest diumenge s’han trobat uns altres dos cossos sense vida.