Terratrèmol

Un sisme de magnitud 6,2 sacseja el Japó sense causar danys

  • La tremolor es va poder sentir en bona a part de l’arxipèlag nipó, però no deixa víctimes ni alerta de tsunami

Un terratrèmol de magnitud 6,2 en l’escala de Richter es va produir aquest dilluns en aigües del Pacífic davant el Japó, i es va deixar sentir en bona part de l’arxipèlag, sense desencadenar alerta de tsunami ni provocar contratemps ni danys. El sisme va tenir lloc a les 7.46 hora local (20.46 GMT de diumenge) a 450 quilòmetres de profunditat amb epicentre en aigües al sud-oest de les illes Izu, a uns 300 quilòmetres de distància de Tòquio, on es va poder sentir la tremolor, segons dades de l’Agència Meteorològica del Japó (JMA).

El terratrèmol va assolir el nivell 3 en l’escala sísmica japonesa de 7 nivells (centrada a mesurar l’agitació a la superfície) en la prefectura d’Ibaraki, al nord-est de Tòquio, i algunes zones de l’est de la capital i, a més de Tochigi, i amb menys intensitat a les prefectures del voltant. La tremolor no va desencadenar alerta de tsunami ni es van registrar ferits ni danys, però segons les autoritats meteorològiques es va arribar a sentir en àmplies zones de Tohoku, la regió nord-oest, i fins i tot a Kyushu, al sud-oest del país, a causa d’un fenomen denominat «intensitat sísmica anormal».

El Japó s’assenta sobre l’anomenat cinturó de Foc del Pacífic, una de les zones sísmiques més actives del món, i registra terratrèmols amb relativa freqüència, per la qual cosa les infraestructures estan dissenyades per aguantar les tremolors.