Ofensiva conservadora

El governador de Texas firma una llei que restringeix el dret a vot

A la pràctica, la norma S.B.1 afectarà grups que voten pels demòcrates, com lesminories hispana i afroamericana i les persones de baixos ingressos

El Gobernador de Texas, Greg Abbott, durante la Convención Anual de la Asociación del Rifle celebrada en Dallas / LUCAS JACKSON (REUTERS)

El governador de Texas (EUA), el republicà Greg Abbott, va estampar aquest dimarts la seva firma en una llei que restringeix el dret al vot i que s’ha convertit en un símbol de l’ofensiva conservadora per reduir la participació amb l’excusa del frau electoral.

Abbott va rubricar la legislació amb un bolígraf blanc i va rebre automàticament un gran aplaudiment dels presents en un acte a la ciutat de Tyler (Texas). Aquest era l’últim pas que es necessitava per a l’entrada en vigor de la coneguda com a llei S.B.1, que a la pràctica restringirà el vot a Texas a grups que voten pels demòcrates en més proporció, com les minories hispana i afroamericana i les persones de baixos ingressos. La llei també afectarà negativament els qui no dominen l’anglès o les persones amb discapacitat.

Abbott, no obstant, va defensar que la legislació «protegeix» el dret al vot i la integritat del procés electoral de Texas per evitar que es cometi frau. «Aquesta llei farà més difícil que s’emetin vots fraudulents», va afirmar el responsable polític.