Polèmica a Mèxic

López Obrador critica la premsa al país més perillós per exercir el periodisme

  • El president mexicà presenta una secció televisiva de suposades notícies falses en els mitjans de comunicació per posar la diana sobre els informadors

  • Des del 30 de juny, el Govern ha dedicat un dia a la setmana per qüestionar el treball dels reporters a qui ha titllat de «corruptes»

ALFREDO ESTRELLA / AFP

A Mèxic un periodista és agredit cada 13 hores. El país llatinoamericà és el més perillós per als informadors: 19 d’ells van ser assassinats el 2020. No obstant, la presidència recorre gairebé exclusivament a dos qualificatius per als mitjans de comunicació: «corruptes» i «mentiders». Des del 30 de juny, el mandatari Andrés Manuel López Obrador ha aguditzat la seva croada contra la premsa al presentar una secció setmanal en les seves ja famoses conferències matutines per assenyalar el que, a criteri del Govern, són notícies falses o informació «malintencionada». Les organitzacions defensores de la llibertat d’expressió han criticat l’actitud del mandatari, mentre que l’Administració argüeix que es tracta del seu «dret de rèplica».