La lluita contra la pandèmia

Els EUA aconsellen «no viatjar» al Japó per l’augment de casos de Covid

  • El Departament d’Estat emet el màxim nivell d’alerta en les seves recomanacions sobre el país asiàtic

Afp

El Departament d’Estat dels Estats Units ha emès la màxima advertència possible de viatge al Japó, basant-se en les recomanacions dels Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) davant l’augment dels casos de Covid-19 al país asiàtic i tan sols dos mesos abans que se celebrin els Jocs Olímpics.

El departament, que també ha emès el mateix nivell d’alerta per a Sri Lanka, els ha donat el nivell 4 de la seva escala d’advertència, que implica «no viatjar-hi» com a recomanació als seus ciutadans.

L’advertència dels CDC indica, per la seva banda, que «els viatgers han d’evitar qualsevol viatge al Japó» i, a causa de l’actual situació a la nació, «fins i tot els viatgers totalment vacunats poden córrer el risc de contraure i propagar les variants de Covid-19, per això han d’evitar qualsevol viatge al Japó», informa ABC News.

El Japó registra taxes de vacunació inferiors comparat amb altres països asiàtics, i és que des que el país nipó va començar la seva campanya d’immunització el febrer passat ha vacunat només un 4% dels 126 milions d’habitants que té.

Els Jocs Olímpics encara estan programats per celebrar-se del 23 de juliol al 8 d’agost al Japó, tot i que la pressió internacional per cancel·lar de nou la cita s’ha incrementat després del creixement sostingut de la incidència del coronavirus a la seu que exercirà d’amfitriona.