Lluita contra la Covid

Angela Merkel rep la primera dosi de vacuna AstraZeneca

  • La cancellera alemanya, de 66 anys, entra en la categoria d’edat de persones elegibles per a la injecció suecobritànica

La cancillera alemana, Angela Merkel, este viernes, en una sesión sobre coronavirus en el Parlamento alemán. / Reuters / Michele Tantussi

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha sigut vacunada aquest divendres amb la primera dosi de l’immunitzant anti-Covid del laboratori anglosuec AstraZeneca, segons ha anunciat el portaveu del Govern alemany, Steffen Seibert.

«Estic contenta d’haver rebut avui [divendres] la meva primera dosi d’AstraZeneca», ha assegurat la cancellera alemanya, citada en un tuit de Seibert, que també mostrava el certificat de vacunació. «Vacunar-se és la clau per sortir de la pandèmia», ha remarcat la mandatària.

«Agraeixo a tots aquells que participen en la campanya de vacunació, i a tots aquells que es vacunen», ha afegit en aquest tuit Merkel, per a qui «vacunar-se és la clau per sortir de la pandèmia».

La cancellera, de 66 anys, entra en la categoria d’edat de persones elegibles per a la vacuna suecobritànica, la utilització de la qual va ser suspesa a finals de març de manera temporal i fa poc es va autoritzar el seu ús a Alemanya per a més grans de 65 anys, malgrat els rars casos de trombosi detectats a Europa.

El 2 d’abril, hi havia 42 casos registrats de trombosi venosa cerebral a Alemanya després d’una vacunació amb AstraZeneca. En 35 casos, es tracta de dones de 20 a 63 anys i vuit van morir.